
Intervjuer
Leo: “Jag var inte sjuk egentligen”
- Min mamma tog mig till läkaren för att jag var borta så mycket från skolan. Men de sa att det inte var något fel och så var det inget mer med det. Senare fick Leo kontakt med psykiatrin som ledde till fel diagnos.
Benton Wolgers: “Man förstod att alla människor har samma grundläggande önskemål att leva ett bra liv”
Benton Wolgers, en eldsjäl inom demokrati och mänskliga rättigheter på Birkagårdens folkhögskola i Stockholm. Han berättar hur han fann sitt kall och hur hans passion ledde honom dit han är idag.
Evalena Kilman: Från fiske till folkhögskola
I 23 år har deltagare på Birkagårdens Folkhögskola fått ta del av Evalena Kilmans kunskap. Hon tycks dock ha hunnit leva ett helt liv innan läraryrket ens fanns i åtanke. Vi pratar Israel, skjutningar, kassettband och karma.
Han gör en klassresa, för mamma
Gustavo Lotoski lämnade sitt hem i Brasilien 2012 för att starta ett nytt liv i Sverige. Livet i Sverige gick inte riktigt som Gustavo hade tänkt sig.
Siver: “Mitt liv var bortom min kontroll under en väldigt lång tid”
Det är en regnig novembermorgon när jag sätter mig ner för ett samtal med 28-årige Siver Mikho. Vad fick honom att hoppa av gymnasiet med bara en termin kvar och varför föll han för Birkagårdens folkhögskola?
Lina Skoglunds resa till Birkagården
Många ser bara en skola, andra ser det som en chans för en ny start. Intervju med Lina Skoglund om hur hon hamnade på Birkagårdens folkhögskola.
Från Hazarajat till Birkagården: Razieh om flykt, förlust och självförtroende
När Razieh Mohammadi var 20 år gammal så flyttade hon från Iran till Sverige, en resa som präglats av utmaningar och förlust. Men även en resa om att hitta självförtroende och trygghet, och en strävan efter en framtid i filmens värld.
Vilda, guldfisken som inte kunde klättra
Hennes studievägledare rekommenderade bartenderyrket, Vilda kunde ha fortsatt med det, men valde att lyssna på sin inre röst istället. Genom konsten hittade hon till sist rätt.
Ellen Jonsson: “Vem går ens på folkhögskola?”
Jag tänkte på alla de gånger jag var tvungen att förklara för människor att jag inte går i gymnasiet och nästan skäms. Många ser tyvärr folkhögskolan som en plats för folk som “misslyckats”, men jag ser det som plats för alla att kunna lyckas. säger Ellen Jonsson angående övergången från gymnasieskola till folkhögskola.